Reklama

Tylko u nas

Reklama
Prawny start w startup. Finansowanie startupu ze środków publicznych

Prawny start w startup. Finansowanie startupu ze środków publicznych

Startupy nie muszą liczyć tylko na własne zasoby finansowe lub prywatnych inwestorów. Jednym z rozwiązań jest nawiązanie współpracy z instytucjami, oferującymi programy dedykowane dla startupów, których celem jest finansowanie ich rozwoju. Jak można z nich skorzystać?

Reklama
Reklama
Carlos Silvan. Poza biznesem

Carlos Silvan. Poza biznesem

Carlos Silvan to główny menedżer Glovo Polska. W swoim życiu mieszkał w ponad 15 krajach i z każdym miejscem ma wiele wspomnień. Choć kocha jedzenie, zwłaszcza jego lokalne odmiany, to przekonuje, że nic nie przebije hiszpańskiej kuchni. Uwielbia te chwile, gdy wsiada do samochodu, po czym opuszcza szyby w ciepły letni dzień i spokojnie jedzie wzdłuż katalońskiego wybrzeża...

Co dalej na rynku nieruchomości? [KOMENTARZ]

Co dalej na rynku nieruchomości? [KOMENTARZ]

Rynek nieruchomości w Polsce, nawet pomimo pandemii, radzi sobie bardzo dobrze, jeśli chodzi zainteresowanie kupujących oraz cały czas jest uznawany za pewną i stabilną inwestycję. Czego możemy oczekiwać, jeśli chodzi o dalszy rozwój tego sektora? - pisze w komentarzu dla mycompanypolska.pl Raied Tanous, CEO Asbud Group.

Vue Storefront szykuje kolejną rundę inwestycyjną. "Wzrosty większe, niż zakładaliśmy" [TYLKO U NAS]

Vue Storefront szykuje kolejną rundę inwestycyjną. "Wzrosty większe, niż zakładaliśmy" [TYLKO U NAS]

Prawdopodobnie pod koniec tego roku odbędzie się kolejna runda inwestycyjna. Chcemy zaatakować jeszcze więcej platform, a to wymaga od nas zbudowania takich wewnętrznych "plemion", które będą zajmowały się konkretnymi obszarami. Aktualnie zespół jest po prostu za mały, żeby zrealizować wszystkie plany - mówi w rozmowie z mycompanypolska.pl Patrick Friday, CEO Vue Storefront.

Sekrety ludzi sukcesu. Rafał Bonter

Sekrety ludzi sukcesu. Rafał Bonter

Poprosiliśmy znanych przedsiębiorców i sportowców, żeby opowiedzieli nam jak osiągnąć sukces. Tym razem odpowiada Rafał Bonter, prezes Xylem Water Solutions Polska.

Gigantyczne straty gastronomii. Jakie pomysły na przetrwanie mają dziś polscy restauratorzy?

Gigantyczne straty gastronomii. Jakie pomysły na przetrwanie mają dziś polscy restauratorzy?

Restauratorzy w pandemii przyjmują różne strategie na przetrwanie oraz dostosowanie się do nowych warunków prowadzenia biznesu. Jedne są ostre jak węgierska zupa rybacka halászlé, inne wymyślne jak przegrzebki z chorizo, a niektóre miękkie jak steki serwowane z wołowiny Kobe. Wszystkim, którzy je stosują przyświeca jednak wspólny cel i myśl: „Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!”.

Reklama