Tylko u nas

Carlos Silvan. Poza biznesem

Carlos Silvan. Poza biznesem

Carlos Silvan to główny menedżer Glovo Polska. W swoim życiu mieszkał w ponad 15 krajach i z każdym miejscem ma wiele wspomnień. Choć kocha jedzenie, zwłaszcza jego lokalne odmiany, to przekonuje, że nic nie przebije hiszpańskiej kuchni. Uwielbia te chwile, gdy wsiada do samochodu, po czym opuszcza szyby w ciepły letni dzień i spokojnie jedzie wzdłuż katalońskiego wybrzeża...

Co dalej na rynku nieruchomości? [KOMENTARZ]

Co dalej na rynku nieruchomości? [KOMENTARZ]

Rynek nieruchomości w Polsce, nawet pomimo pandemii, radzi sobie bardzo dobrze, jeśli chodzi zainteresowanie kupujących oraz cały czas jest uznawany za pewną i stabilną inwestycję. Czego możemy oczekiwać, jeśli chodzi o dalszy rozwój tego sektora? - pisze w komentarzu dla mycompanypolska.pl Raied Tanous, CEO Asbud Group.

Vue Storefront szykuje kolejną rundę inwestycyjną. "Wzrosty większe, niż zakładaliśmy" [TYLKO U NAS]

Vue Storefront szykuje kolejną rundę inwestycyjną. "Wzrosty większe, niż zakładaliśmy" [TYLKO U NAS]

Prawdopodobnie pod koniec tego roku odbędzie się kolejna runda inwestycyjna. Chcemy zaatakować jeszcze więcej platform, a to wymaga od nas zbudowania takich wewnętrznych "plemion", które będą zajmowały się konkretnymi obszarami. Aktualnie zespół jest po prostu za mały, żeby zrealizować wszystkie plany - mówi w rozmowie z mycompanypolska.pl Patrick Friday, CEO Vue Storefront.

Sekrety ludzi sukcesu. Rafał Bonter

Sekrety ludzi sukcesu. Rafał Bonter

Poprosiliśmy znanych przedsiębiorców i sportowców, żeby opowiedzieli nam jak osiągnąć sukces. Tym razem odpowiada Rafał Bonter, prezes Xylem Water Solutions Polska.

Gigantyczne straty gastronomii. Jakie pomysły na przetrwanie mają dziś polscy restauratorzy?

Gigantyczne straty gastronomii. Jakie pomysły na przetrwanie mają dziś polscy restauratorzy?

Restauratorzy w pandemii przyjmują różne strategie na przetrwanie oraz dostosowanie się do nowych warunków prowadzenia biznesu. Jedne są ostre jak węgierska zupa rybacka halászlé, inne wymyślne jak przegrzebki z chorizo, a niektóre miękkie jak steki serwowane z wołowiny Kobe. Wszystkim, którzy je stosują przyświeca jednak wspólny cel i myśl: „Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!”.

Wirtualna rzeczywistość, machine learning czy sztuczna inteligencja. Nowa recepta na sukces [TYLKO U NAS]

Wirtualna rzeczywistość, machine learning czy sztuczna inteligencja. Nowa recepta na sukces [TYLKO U NAS]

Nowe technologie dostarczają szereg możliwości wzbogacenia i personalizacji doświadczeń zakupowych oferowanych klientom. To w dzisiejszym wyścigu o klienta w internecie jeden z najważniejszych motorów napędowych europejskich biznesów - pisze w komentarzu dla mycompanypolska.pl Efi Dahan, dyrektor zarządzający PayPal na Europę Środkowo-Wschodnią, Rosję i Izrael.

Jak blefować doskonale o kuchniach świata

Jak blefować doskonale o kuchniach świata

Szuka blefowania jest sztuką odważnego mówienia głośno tego, co wie się na dany temat, bez odsłaniania własnej niewiedzy. W życiu – tak jak w pokerze – nie zawsze można mieć dobre karty, ale zawsze można udawać. W tym odcinku naszego poradnika podpowiadamy, w jaki sposób zręcznie opowiadać o kuchni Bliskiego i Dalekiego Wschodu, a także bliskiej i dalszej nam Europy.

Sekrety ludzi sukcesu. Kuba Przygoński

Sekrety ludzi sukcesu. Kuba Przygoński

Poprosiliśmy znanych przedsiębiorców i sportowców, żeby opowiedzieli nam jak osiągnąć sukces. Tym razem odpowiada Kuba Przygoński, kierowca rajdowy.

Sekrety ludzi sukcesu. Ewa Chodakowska

Sekrety ludzi sukcesu. Ewa Chodakowska

Poprosiliśmy znanych przedsiębiorców i sportowców, żeby opowiedzieli nam jak osiągnąć sukces. Tym razem odpowiada Ewa Chodakowska, trenerka fitness, właścicielka marki BeBio.