Wywiady
Kuchenne studia wyrosną nie tylko w Polsce. Wywiad z Giulio D'Erme, współzałożycielem CulinaryOn
CulinaryOn to nie zwykłe restauracje, ale studia kulinarne, których celem jest stworzenie przestrzeni do spędzenia czasu w niestandardowy sposób. Polska ma stać się lokalnym centrum rozwoju tego wywodzącego się z Rosji konceptu - mówi w rozmowie z portalem mycompanypolska.pl Giulio D'Erme, jeden z założycieli CulinaryOn.
Chcemy badać powietrze na całym świecie. Wywiad z twórcą Airly
Dziś jesteśmy pierwszym źródłem informacji na temat jakości powietrza w kraju. To samo, co dla Polski, chcemy zrobić dla Europy, a potem dla świata. Już jesteśmy obecni w 25 krajach – mówi Wiktor Warchałowski, CEO i współzałożyciel Airly.
Mamy rok, żeby coś zmienić
To było do przewidzenia: w końcu będziemy musieli ostro rywalizować o pracowników z Ukrainy z innymi państwami. O tym, jak możemy to robić, jak się przygotować na otwarcie rynku niemieckiego na siłę roboczą spoza UE i czy naprawdę jest się czego bać, Alicja Hendler rozmawia z Pawłem Wolniewiczem, kierownikiem operacyjnym ds. cudzoziemców w Work Service.