Reklama

Aktualności

Reklama
Reklama
Reklama
Revolut zmienia cennik. Będzie drożej

Revolut zmienia cennik. Będzie drożej

Od 23 kwietnia zacznie obowiązywać nowy cennik Revoluta. Jak wynika z zapowiedzi firmy, użytkownicy zapłacą więcej m.in. za wypłaty z bankomatów i przelewy międzynarodowe.

15 tys. lokali gastronomicznych czeka zamknięcie

15 tys. lokali gastronomicznych czeka zamknięcie

Nawet 15 tys. lokali gastronomicznych czeka likwidacja - donosi Rzeczpospolita. Jak wynika z analizy Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej, łączne straty dla branży w 2020 roku to nawet 30 mld złotych.

Cezary Szczepański (oprac.) 18.02.2021

Gal Gadot to nie tylko aktorka. Ma swoją firmę

Gal Gadot to nie tylko aktorka. Ma swoją firmę

Izraelska aktorka i modelka Gal Gadot odnosi duże sukcesy w branży filmowej, ale nie zawsze tak było. Plus: czy stara się to przekuć w większy biznes, niż tylko kariera aktorki?

Grzegorz Kubera 18.02.2021
Brexit wyzwaniem dla logistyki. Jakie zmiany odczują konsumenci kupujący online?

Brexit wyzwaniem dla logistyki. Jakie zmiany odczują konsumenci kupujący online?

Opóźnienia, papierkowa robota, dodatkowe cła – to tylko niektóre z negatywnych skutków Brexitu. Branża logistyczna stoi obecnie przed potężnym wyzwaniem, aby zapewnić ciągłość handlu. Ale Brexit może dotknąć każdego z nas, indywidulanych konsumentów, a wówczas przyjdzie nam zapłacić więcej i poczekać znacznie dłużej na kupione produkty.

Gastronomia prosi o ratunek po obostrzeniach. "Wprowadźmy bony żywnościowe dla pracowników"

Gastronomia prosi o ratunek po obostrzeniach. "Wprowadźmy bony żywnościowe dla pracowników"

- Konieczne jest bezzwłoczne uruchomienie instrumentów w postaci dofinansowania do wynagrodzeń pracowników, dofinansowania na pokrycie kosztów stałych, zwolnienia ze składek na ubezpieczenie społeczne na kolejne okresy oraz przyznania kolejnych świadczeń postojowych - informuje Federacja Przedsiębiorców Polskich. Jak pomóc gastronomii zanim dojdzie do luzowania obostrzeń?

Reklama