foodtech
zobacz inne tematy5 najlepszych polskich startupów foodtech [My Company Polska x Infoshare]
Foodtech rozwija się coraz dynamiczniej, stając się - jak na branżę związaną z jedzeniem przystało - łakomym kąskiem dla inwestorów. Oto 5 polskich startupów foodtech, na które warto warto zwrócić uwagę!
Mateusz Kowalczyk: "Skończyły się czasy, kiedy founderzy zbierali rundy tylko na nazwisko" [WYWIAD]
Od momentu ostatniej rundy seed – kiedy zebraliśmy 6 mln zł – urośliśmy ok. piętnastokrotnie, w zależności od wskaźnika, na który spoglądamy. - zdradza Mateusz Kowalczyk, CEO Foodsi.
Startupy rolnicze na celowniku inwestorów. Jak rozwija się branża AgTech?
Z roku na rok rośnie skala i znaczenie inwestycji w startupy, które stawiają na zrównoważony rozwój oraz bezpieczeństwo żywnościowe. Czy nadchodzi czas startupów rolniczych?
Planeat pozyskuje 1,1 mln zł na rozwój Nielonego i innych roślinnych zamienników mięsa
Polski startup Planeat (dawniej Nielone), który produkuje roślinne zamienniki mięsa, pozyskał 1,1 mln zł na rozwój od aniołów biznesu. Dzięki pozyskanym środkom startup może zwiększyć moce produkcyjne oraz poszerzyć sieć dystrybucji. Wcześniej Planeat pozyskało grant od Fundacji Carrefour, a od czerwca produkty firmy są dostępne w wybranych sklepach sieci.
Carrefour zainwestował w cztery polskie startupy z branży foodtech
Food Jack, KuMin.Sys, Nielone oraz Yoush. To startupy z branży foodtech, w który zainwestowała Fundacja Carrefour.
Walczą z wyrzucaniem jedzenia, sprzedając "niedoskonałe warzywa". Wojna Warzyw odniesie sukces?
W minionych miesiącach sytuacja polskich rolników była dramatyczna. Przez ograniczenia nie mogli sprzedawać produktów do sklepów, restauracji czy za granicę. Setki ton owoców i warzyw po prostu się marnowały - mówi Żenia Malinin, współzałożyciel foodtechu Wojna Warzyw.
Apetyt na sukces. Najlepsze startupy z branży foodtech [RANKING]
Współczesne foodtechy to już nie tylko inicjatywy promujące zdrowe odżywianie. To wiele innowacyjnych rozwiązań z zakresu nowych technologii, które pomagają prowadzić restaurację, ułatwiają sprzedaż online, a także walczą z takimi zjawiskami jak marnotrawienie żywności.