dieta
zobacz inne tematyNadmierne wydzielanie insuliny. Jak z nim walczyć?
Choć nie jest oficjalnie uznana za jednostkę chorobową – coraz więcej osób otrzymuje taką diagnozę. Insulinooporność. Dziś potrafimy ją lepiej diagnozować i leczyć. Obok wielu predyspozycji wynikających z wieku, wagi ciała i obecności innych chorób, jej rozwojowi sprzyja nieprawidłowa dieta, wszechobecność cukru w wielu produktach spożywczych, a także ograniczona aktywność fizyczna.
Raport Pracownik w centrum uwagi. Zdrowie w 5 krokach
Zaczyna się kolejny miesiąc pandemii, a wraz z nim kolejne zagrożenia czyhają na nasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Oto pięć kroków, które powinniśmy robić każdego dnia, żeby utrzymać dobrą formę i przetrwać ten trudny czas.
Jak zmieniły się nawyki żywieniowe Polaków? Coraz więcej osób korzysta z diet pudełkowych
Catering dietetyczny Kukuła Healthy Food od dwóch lat prowadzi badania na temat nawyków żywieniowych i stylu życia Polaków. W ubiegłym roku ogólnopolska ankieta została przeprowadzona w styczniu, jeszcze przed wybuchem pandemii. Firma powtórzyła badanie we wrześniu bieżącego roku i porównała wyniki.
Nowy gracz na rynku roślinnych zamienników mięsa. "Realizujemy zobowiązania wobec środowiska"
OneDayMore, jeden z wiodących producentów zdrowej żywności typu musli, owsianki, granole oraz przekąski jest na etapie zaawansowanych prac nad nową linią asortymentową – roślinnych zamienników mięsa na bazie grochu. Produkty z nowej linii w postaci hamburgerów, mielonego, klopsów oraz kiełbasek na rynku zadebiutują jesienią br. Na finiszu jest również inwestycja spółki w nowy zakład produkcyjny.
Syndrom niedopiętej koszuli - kiedy szef źle się odżywia
Życie szefa bywa pełne pokus. Obfite lunche z klientami, wieczorne drinki, objadanie się słodyczami ze stresu. Kawa, kawa, kawa. Kiedy pora powiedzieć sobie: stop? I co się stanie, jeżeli to nie nastąpi?