zdrowa żywność
zobacz inne tematyIga Czubak: "Nie nawracam ludzi na weganizm. Chcę po prostu odczarować wegańskie jedzenie" [WYWIAD]
Wegańskie jedzenie nie może wzbudzać sceptycyzmu. My dajemy rozwiązanie tym, którzy szukają zdrowej i smacznej alternatywy dla mięsa - mówi Iga Czubak, jedna z bohaterek listy "Innowatorzy 2021" miesięcznika My Company Polska.
Nowy gracz na rynku roślinnych zamienników mięsa. "Realizujemy zobowiązania wobec środowiska"
OneDayMore, jeden z wiodących producentów zdrowej żywności typu musli, owsianki, granole oraz przekąski jest na etapie zaawansowanych prac nad nową linią asortymentową – roślinnych zamienników mięsa na bazie grochu. Produkty z nowej linii w postaci hamburgerów, mielonego, klopsów oraz kiełbasek na rynku zadebiutują jesienią br. Na finiszu jest również inwestycja spółki w nowy zakład produkcyjny.
Biogo idzie w crowdfunding. Czy inwestorzy zaufają firmie z branży zdrowej żywności?
Sklep internetowy biogo.pl rozpoczął emisję akcji w ramach tzw. crowdfundingu. Celem spółki jest mocna ekspansja w całym regionie Europy Środkowo-Wschodniej.
Produkty fit coraz popularniejsze. Efekt zamknięcia klubów fitness?
Częściej sięgamy po zdrową żywność, zamienniki mięsa, owoce i warzywa. Co więcej – jest to trend wzrostowy, który rozpoczął się już pod koniec 2020 roku. Takie wybory mogą wskazywać na zmiany, które chcemy osiągnąć w swojej sylwetce po długim okresie zamkniętych klubów fitness i konieczności przebywania w domu.
Rewolucyjne zmiany w IKEA. "To nie może być luksusem dla nielicznych"
IKEA zapowiedziała, że do 2025 połowę menu oferty restauracyjnej będą stanowić dania bezmięsne. - Wybór zrównoważonej diety nie może być luksusem dla nielicznych. On powinien być częścią życia każdego z nas - uważa Lena Pripp-Kovac, dyrektor ds. zrównoważonego rozwoju w IKEA.