branża gastronomiczna
zobacz inne tematyRestimo pozyskuje 1,2 mln zł od aniołów biznesu. Startup rozwiązuje problem "piekła" tabletów
Startup Restimo rozwija system dla restauracji integrujący zamówienia z popularnych aplikacji do zamawiania jedzenia i rozwiązuje problem “piekła” wielu tabletów.
qbik stworzył „pilota” do obsługi restauracji. Startup rusza z emisją crowdfundingową
qbik PSA to startup założony przez Yevheniia Zadorina i Maksyma Kosiaka. Celem podmiotu jest stworzenie inteligentnego narzędzia będącego „pilotem do lokalu w ręku klienta”. qbik chce pozyskać 650 tys. zł za pomocą platformy crowdfundingowej forc.ee, aby poszerzyć wachlarz funkcjonalności rozwiązania m.in. o szybkie płatności i przyspieszyć proces komercjalizacji.
30-latek z Polski i bankier z J.P. Morgan stworzyli startup. Embargo podbije świat gastronomii?
Niemal 30-letni Fryderyk Szydłowski najpierw rzucił koszykówkę, potem stanowisko menedżera prestiżowego klubu w Londynie, by ostatecznie założyć startup. Wspólnie z jednym z szefów J.P. Morgan.
Branża gastronomiczna w czasie pandemii. Raport z wykresami
Spadek liczby transakcji ale jednocześnie spory wzrost ich wartości. Oto finansowe podsumowanie sytuacji branży gastronomicznej w czasie pandemii i lockdownów.
"Niektóre restauracje znikają. Mam nadzieję, że chwilowo". Szefowa Wolta o przyszłości gastronomii [WYWIAD]
Mimo, że w ciągu ostatniego roku platformy pośredniczące zanotowały wzrost liczby restauracji korzystających z ich usług, to w ostatnim czasie wiele z nich zawiesza działalność. O tym, czy polską branżę gastronomiczną czeka załamanie oraz czy pośrednicy boją się ustawowego obniżenia poziomu marż rozmawiamy z Agatą Polityło, General Manager w Wolt Polska.
"To wspaniały okres dla pizzerii". Czy gastronomia odżyła przed sylwestrem?
Kończy się wyjątkowo trudny rok dla restauracji. Okres między Bożym Narodzeniem a sylwestrem zazwyczaj przynosił gastronomii duże zyski. - Jeśli chodzi o imprezy okolicznościowe, to jak zaczynaliśmy pracę w pierwszy dzień świąt, to kończyliśmy ją dopiero 7 stycznia - opowiada Asia Synus, restauratorka. Jak wygląda sytuacja w tym roku?