planeat

zobacz inne tematy
Niesmak w biznesie. Czy to koniec roślinnego mięsa

Niesmak w biznesie. Czy to koniec roślinnego mięsa

Ostatnie miesiące były dla firm zajmujących się roślinnymi zamiennikami mięsa – i innych produktów pochodzenia zwierzęcego – czasem obfitych żniw. Jak to jednak z biznesem i żywnością zwykle bywa – apetyt rośnie w miarę jedzenia. Tyle że, cytując klasyka, łatwo to już było.

Jak rozwija się foodtech w Polsce? Wywiad z Martyną Polak

Jak rozwija się foodtech w Polsce? Wywiad z Martyną Polak

W foodtechu dzieje się bardzo dużo - to branża bezpośrednio dotycząca każdego z nas. Zmienia się społeczeństwo, trzeba rozwiązać coraz więcej problemów, więc founderzy mają pełne ręce roboty - mówi Martyna Polak, współzałożycielka Planeat.

Planeat pozyskuje 1,1 mln zł na rozwój Nielonego i innych roślinnych zamienników mięsa

Planeat pozyskuje 1,1 mln zł na rozwój Nielonego i innych roślinnych zamienników mięsa

Polski startup Planeat (dawniej Nielone), który produkuje roślinne zamienniki mięsa, pozyskał 1,1 mln zł na rozwój od aniołów biznesu. Dzięki pozyskanym środkom startup może zwiększyć moce produkcyjne oraz poszerzyć sieć dystrybucji. Wcześniej Planeat pozyskało grant od Fundacji Carrefour, a od czerwca produkty firmy są dostępne w wybranych sklepach sieci.