Jak rozwija się foodtech w Polsce? Wywiad z Martyną Polak

W foodtechu dzieje się bardzo dużo - to branża bezpośrednio dotycząca każdego z nas. Zmienia się społeczeństwo, trzeba rozwiązać coraz więcej problemów, więc founderzy mają pełne ręce roboty - mówi Martyna Polak, współzałożycielka Planeat.
Planeat oferuje m.in. roślinne zamienniki mięsa na bazie soi lub grochu. Celem firmy - jak tłumaczą jej założyciele - jest spełniać oczekiwania nie tylko wegan czy wegetarian, ale szczególnie osób, które na co dzień są przyzwyczajone do smaku mięsa i szukają jego smacznych odpowiedników.
- Dysponujemy już nowym, większym zakładem produkcyjnym, więc jesteśmy gotowi do zwiększenia produkcji - wskazuje Martyna Polak.
Zachęcamy do wysłuchania całej rozmowy, nie tylko o branży foodtech! Wywiad odbył się podczas konferencji Infoshare'23.