gastronomia
zobacz inne tematy"To wspaniały okres dla pizzerii". Czy gastronomia odżyła przed sylwestrem?
Kończy się wyjątkowo trudny rok dla restauracji. Okres między Bożym Narodzeniem a sylwestrem zazwyczaj przynosił gastronomii duże zyski. - Jeśli chodzi o imprezy okolicznościowe, to jak zaczynaliśmy pracę w pierwszy dzień świąt, to kończyliśmy ją dopiero 7 stycznia - opowiada Asia Synus, restauratorka. Jak wygląda sytuacja w tym roku?
Jak zostać częścią dowozowej rewolucji?
Stava to lider rynku dostaw posiłków z restauracji. Ich sieć franczyzowa ma już 30 oddziałów w całej Polsce, a kolejne są w trakcie uruchamiania. Czytelnicy My Company Polska znają już Stavę, bo rozmowa z jej twórcą została opublikowana we wrześniowym numerze magazynu. Teraz macie okazję stać częścią dowozowej rewolucji, ponieważ właśnie wystartowała emisja akcji Stavy.
Zamknięte branże zapraszają do podpisania petycji na warszawskim Placu Zamkowym
W piątek 6 listopada między godz. 11:00, a 13:00 przedstawiciele 4 branż - eventowej, hotelowej, fitness oraz gastronomicznej - spotkają się na Placu Zamkowym w Warszawie, gdzie będą składali podpisy pod petycją branż.
Green Caffe Nero odpowiada na zarzuty:80 proc. przypadków zatruć zakończyło się porozumieniem
Firma Green Caffe Nero w przesłanym do mediów oświadczeniu odpowiedziała na zarzuty dotyczące wypłaty zbyt niskich odszkodowań: 80 proc. przypadków zakończyło się porozumieniem.
Stava, czyli jedzenie na czas
Opolski startup Stava to pierwsza gastro-kurierska franczyza w Europie. Dzięki niemu Polacy mają szanse na szybki dowóz ciepłego i świeżego jedzenia z restauracji.