gis
zobacz inne tematyWzmożone kontrole w majówkę. Hotele i restauracje na celowniku Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Krzysztof Saczka - główny inspektor sanitarny - zapowiedział skrupulatne kontrole w najbliższych dniach wszelkich miejsc użyteczności publicznej. - Nadchodzący weekend majowy może mieć kluczowe znaczenie dla tempa wygaszania epidemii - informuje szef GIS.
"Kwiaciarnia na lodzie" z maksymalną karą finansową. GIS: "To nieodpowiedzialne zachowanie"
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że przedsiębiorcy, którzy w ostatnich tygodniach próbowali obejść obowiązujące obostrzenia, zostali ukarani karami administracyjnymi w wysokości 30 tys. zł. Wśród ukaranych są właściciele szczecińskiego środowiska, które w ostatnich dniach działało jako kwiaciarnia.
Restauracyjne podziemie ma się świetnie. "Lepiej zaryzykować, nie boimy się kontroli"
- By otrzymać dofinansowanie z tarczy należy wykazać 40 proc. spadek obrotów. Obrotów, a nie dochodów, co jest głupotą, bo koszty wciąż ponosimy ogromne. Inna sprawa, że słyszałem, że urzędy niechętnie kontrolują przedsiębiorstwa, bo mają ważniejsze sprawy na głowie - mówi Michał Bartoszuk, właściciel La Cafe. Jak działa restauracyjne i hotelarskie podziemie?