restauracja

zobacz inne tematy
Własna restauracja to marzenie wiele osób. Ale czy obecnie warto iść w gastro?

Własna restauracja to marzenie wiele osób. Ale czy obecnie warto iść w gastro?

Własna restauracja to marzenie mnóstwa osób. Widzą siebie w sielankowy sposób, jak zabawiają gości i serwują wyjątkowe dania. Rzeczywistość jest jednak bardzo brutalna, ciągłe braki pracowników, nieustanna walka o płynność, wybredni klienci i praca od świtu do nocy. Być restauratorem to dziś wyzwanie.

Blowek otwiera sieć wirtualnych restauracji. Co znajdziemy w menu?

Blowek otwiera sieć wirtualnych restauracji. Co znajdziemy w menu?

Blowek - jeden z najpopularniejszych youtuberów w Polsce - otworzył sieć wirtualnych restauracji: BlowBurgers. Lokale będą serwować między innymi burgery z autorskimi dodatkami polecanymi przez influencera. Projekt powstał dzięki współpracy z firmą Rebel Tang.

"Najazd na restaurację" w Cieszynie. Właściciel: Będziemy działać dalej

"Najazd na restaurację" w Cieszynie. Właściciel: Będziemy działać dalej

Kilkanaście radiowozów, ludzie skandujący "j**** PiS" i klienci ze spokojem jedzący pizzę - tak wyglądało niedzielne popołudnie w cieszyńskiej Restauracji U Trzech Braci, która od piątku przyjmuje gości również stacjonarnie. - Sanepid kontrolował nawet termin ważności płynu do naczyń. Będziemy otwarci dalej - deklaruje Tomasz Kwiek, współwłaściciel restauracji.

Restauracyjne podziemie ma się świetnie. "Lepiej zaryzykować, nie boimy się kontroli"

Restauracyjne podziemie ma się świetnie. "Lepiej zaryzykować, nie boimy się kontroli"

- By otrzymać dofinansowanie z tarczy należy wykazać 40 proc. spadek obrotów. Obrotów, a nie dochodów, co jest głupotą, bo koszty wciąż ponosimy ogromne. Inna sprawa, że słyszałem, że urzędy niechętnie kontrolują przedsiębiorstwa, bo mają ważniejsze sprawy na głowie - mówi Michał Bartoszuk, właściciel La Cafe. Jak działa restauracyjne i hotelarskie podziemie?