Michał Bukowski o projekcie Toscanizzazione. "Na rynku brakuje jakościowych toskańskich restauracji"

Winnica
Winnica, fot. materiały prasowe
Toscanizzazione to projekt powstały z połączenia Toskanii i tokenizacji. Jego głównym założeniem jest stworzenie sieci toskańskich winnic, gdzie z zachowaniem tradycyjnych receptur, będą produkowane wina oraz oliwy. O inicjatywie opowiada Michał Bukowski, CEO Art-Bistro Toscanizzazione.

Zyskaj dostęp do bazy artykułów z „My Company Polska” Zamów teraz!

Toscanizzazione Art-Bistro to część holdingu Z ziemi włoskiej do Polski. Z miłości do Toskanii oraz zamiłowania do nowych technologii, powstały już dwa duże projekty Toscanizzazione oraz Motorizzazione.

W ramach projektu Art-Bistro powstanie sieć restauracji w najlepszych i najmodniejszych lokalizacjach w Polsce. Będą to lokale w ścisłej zabudowie miejskiej oraz restauracje biurowe z ekspozycją dla gości z zewnątrz. Serwowana będzie autentyczna kuchnia z Toskanii, bazująca na lokalnych produktach sprowadzanych do Polskię. W restauracji oprócz działalności gastronomicznej będą sprzedawane usługi oraz produkty holdingu Z ziemi włoskiej do Polski - wyjazdy do stokenizowanej winnicy w powiecie Capannoli Comune, a także ikony włoskiej motoryzacji, takie jak motocykle Vespa.

Z Michałem Bukowskim - CEO Art-Bistro Toscanizzazione - rozmawiamy o tokenizacji oraz planach związanych z projektem.