Rahim Blak startuje z siecią toskańskich restauracji
Rahim Blak, fot. mat. prasowe- Otwieramy sieć toskańskich restauracji w Polsce. Od razu zaczynamy od trzech mocnych lokalizacji- Wrocław na Bulwarze Staromiejskim, Kraków na ul. Armii Krajowej, gdzie będzie będą mieścić się również nasze nowe biura oraz Katowice! Ponad 500 mkw. na parterze przepięknego biurowca KTW, a to dopiero początek - zapowiada Rahim Blak.
Pierwsza restauracja spod szyldu Toscanizzazione Art Bistro wystartuje jeszcze w tym roku. Zapleczem produktowym będą winnice z Toskanii, które już znajdują się w portfelu Blaka. Projekt Toscanizzazione Art Bistro będzie tokenizowany na należącej do Blaka platformie Mosaico.
Rahim Blak inwestuje we Włoszech
Sieć restauracji jest częścią grupy ,,Z ziemi włoskiej do Polski”, której Rahim Blak jest udziałowcem. W grupie działają takżę: Ariel Goczoł, Sebastian Adamik oraz cały zespół Toscanizzazione. - Działamy jako spółka akcyjna, której prezesem jest Michał Bukowski. Nad projektami wnętrz pracuje niezwykła grupa projektowa CUDO - Aleksander Czerwona- Jabłoński i Tomasz Borowiak - komentuje.
Przeczytaj więcej o włoskiej inwestycji Blaka
Jak dodaje Rahim Blak, objął on "samozwańczo, ale z aprobatą wspólników" funkcję dyrektora artystycznego grupy ,,Z ziemi włoskiej do Polski”. - To piękna fucha, kupujemy dzieła sztuki, wspieramy rewitalizacje naszych włoskich winnic oraz współpracujemy z architektami w projektowaniu restauracji Toscanizzazione Art Bistro - tłumaczy.
Dzieła są przeznaczone przede wszystkim przy modernizacji budynków w winnicach. - Trzeba przywrócić im ich dawny blask, zaś dzieła były i będą nieodłączną częścią ich wnętrz - mówi Blak. Ponadto dzieła trafią do polskich restauracji. - Wszystkie te restauracje chcemy wyposażyć w unikatowe i prawdziwe dzieła, aby oddawały niepowtarzalny klimat Toskanii- dlatego na ostatnie zakupy udaliśmy się z naszymi architektami i prezesem Michałem Bukowskim. Ponadto nasi inwestorzy i tokenariusze będą dostawać lub kupować dzieła podczas zwiedzania naszej winnicy - dodaje Blak.
Sam pomysł restauracji narodził się podczas podróży po Toskanii. - Byliśmy bardzo głodni- dostaliśmy coś w rodzaju Happy Meal w wersji Italian. Zimna płyta, pięknie podana- wpadliśmy na pomysł stworzenia sieci włoskich restauracji. Poznaliśmy później Michała Bukowskiego i wspólnie uczynimy tę wizję rzeczywistością - zapowiada.