Poznaj najciekawsze HR-owe projekty w branży. Zbliża się finał II edycji People Innovation

Artur Dzięgielewski, Head of HR & Accounting w Sma
Artur Dzięgielewski, Head of HR & Accounting w SmartLunch
Pracownik i jego potrzeby w kontekście dobrostanu i rozwoju zawodowego, to tematyka, która zdominowała tegoroczne projekty zgłoszone w ramach konkursu People Innovation organizowanego przez SmartLunch.

Zyskaj dostęp do bazy artykułów z „My Company Polska” Zamów teraz!

- Biorąc pod uwagę ogólną sytuację gospodarczą i geopolityczną oraz jej wpływ na środowisko pracy stawianie pracownika w centrum zainteresowania działów HR jest jak najbardziej uzasadnione -  podkreśla Artur Dzięgielewski, Head of HR & Accounting w SmartLunch, pomysłodawca konkursu. - Analizując projekty, które wpłynęły do nas w ramach konkursu, wyraźnie widzimy, że troska o pracownika, o której od wybuchu pandemii przedstawiciele HR-u mówią bardzo dużo, dbałość o zatrudnioną kadrę nie pozostaje tylko na poziomie deklaracji, ale ma miejsce w konkretnych działaniach. To mnie bardzo cieszy, bo projekty, które biorą udział w konkursie, stanowią nie tylko doskonałe źródło inspiracji, ale są także świetnymi benchmarkami.

W ramach tegorocznej edycji kapituła konkursowa oceniała aż 90 projektów. Po długich i burzliwych naradach eksperci wyłonili najpierw półfinałową 20-tkę, a nastepnie po odsłuchaniu tychże projektów - finałową 10-tkę. Wśród docenionych zgłoszeń znalazły się projekty 10 firm: Lotte Wedel, Prowly.com, A4Bee, Astra Zeneca, Biuro Rzecznika Praw Pacjenta, Auchan,  Antal, El Passion, MB Pneumatyka oraz Tradedoubler. To zestawienie pracodawców jest gwarantem różnorodności projektów. Czego dotyczą? Czy przyniosły założone na początku cele?

Już we wtorek, 18 października poznamy odpowiedzi na te i wiele innych pytań z ust osób, które zrealizowały finałowe projekty. Gala wieńcząca People Innovation rozpocznie się o godz. 8:00 i odbędzie się w formule hybrydowej. 

Na uczestników spotkania czeka nie tylko garść użytecznej i absolutnie unikalnej wiedzy, ale także wiele innych niespodzianek. 

W konferencji wezmą udział eksperci i ekspertki z dziedziny HR i wellbeingu. Uczestnicy spotkania będa mieli okazję wysłuchać wystąpienia Iwony Golonko (Personel PowerON) - “Jak w ciężkich czasach zadbać o motywację swoją i swojego zespołu”, Aliny Smolarek (Enel-med) - “Era personalizacji i dopasowania opieki medycznej w odpowiedzi na potrzeby pracowników”, Grzegorza Turniaka (Grupa YAK) - “ Innowacyjne podejście do EmpolyeeAdvocacy”, Joanny Malinowskiej-Parzydło (HR Influencers) - “Innowacje 4.0 mające #DobryWpływ oraz Agaty Pelc (Wellbeing Institute) - “Wellbeing- standaryzacja czy innowacja?”. Jedną z atrakcji będą także warsztaty kulinarne, podczas których Adrian Stojewski nauczy uczestników przygotowywać pyszne Churros con Chocolate.

ZOBACZ RÓWNIEŻ