weganizm

zobacz inne tematy
Tajemnice zielonej mleczarni

Tajemnice zielonej mleczarni

Jogurty, kefiry oraz sery bez laktozy i glutenu, tworzone m.in. z migdałów i ziaren konopi. Do tego krótki skład produktów, naturalne metody fermentacji i czysta etykieta. Zieloną Mleczarnię Millek na Żuławach stworzyli Polak i Ukrainiec, udowadniając, że można przekraczać granice nie tylko krajów, ale też wyobraźni.

Nowy gracz na rynku roślinnych zamienników mięsa. "Realizujemy zobowiązania wobec środowiska"

Nowy gracz na rynku roślinnych zamienników mięsa. "Realizujemy zobowiązania wobec środowiska"

OneDayMore, jeden z wiodących producentów zdrowej żywności typu musli, owsianki, granole oraz przekąski jest na etapie zaawansowanych prac nad nową linią asortymentową – roślinnych zamienników mięsa na bazie grochu. Produkty z nowej linii w postaci hamburgerów, mielonego, klopsów oraz kiełbasek na rynku zadebiutują jesienią br. Na finiszu jest również inwestycja spółki w nowy zakład produkcyjny.

Rewolucyjne zmiany w IKEA. "To nie może być luksusem dla nielicznych"

Rewolucyjne zmiany w IKEA. "To nie może być luksusem dla nielicznych"

IKEA zapowiedziała, że do 2025 połowę menu oferty restauracyjnej będą stanowić dania bezmięsne. - Wybór zrównoważonej diety nie może być luksusem dla nielicznych. On powinien być częścią życia każdego z nas - uważa Lena Pripp-Kovac, dyrektor ds. zrównoważonego rozwoju w IKEA.