roślinny qurczak
zobacz inne tematyNiesmak w biznesie. Czy to koniec roślinnego mięsa
Ostatnie miesiące były dla firm zajmujących się roślinnymi zamiennikami mięsa – i innych produktów pochodzenia zwierzęcego – czasem obfitych żniw. Jak to jednak z biznesem i żywnością zwykle bywa – apetyt rośnie w miarę jedzenia. Tyle że, cytując klasyka, łatwo to już było.
Apetyt na sukces. Najlepsze startupy z branży foodtech [RANKING]
Współczesne foodtechy to już nie tylko inicjatywy promujące zdrowe odżywianie. To wiele innowacyjnych rozwiązań z zakresu nowych technologii, które pomagają prowadzić restaurację, ułatwiają sprzedaż online, a także walczą z takimi zjawiskami jak marnotrawienie żywności.
Iga Czubak: "Nie nawracam ludzi na weganizm. Chcę po prostu odczarować wegańskie jedzenie" [WYWIAD]
Wegańskie jedzenie nie może wzbudzać sceptycyzmu. My dajemy rozwiązanie tym, którzy szukają zdrowej i smacznej alternatywy dla mięsa - mówi Iga Czubak, jedna z bohaterek listy "Innowatorzy 2021" miesięcznika My Company Polska.