Magdalena Marzec: "Polska jest w europejskiej czołówce jeśli chodzi o ilość marnowanego jedzenia"

Magdalena Marzec
Magdalena Marzec
Chwalimy się, że mamy dosyć duży szacunek do jedzenia, całujemy chleb, kiedy spadnie nam na ziemię, jednak niestety marnujemy tego jedzenia coraz więcej. Dotychczas jedzenie było raczej tanie, kupowało się go za dużo i za często - zauważa Magdalena Marzec z Too Good To Go.

Zyskaj dostęp do bazy artykułów z „My Company Polska” Zamów teraz!

Na świecie marnuje się ponad 1/3 jedzenia. Polska zajmuje niechlubne 5. miejsce wśród krajów europejskich, które marnują najwięcej jedzenia. A eksperci podkreślają, że jeśli nie zaczniemy działać, problem stanie się jeszcze poważniejszy - o katastrofie klimatycznej mówi się od dawna.

Too Good To Go jest dziś największą platformą na świecie sprzedającą nadwyżki jedzenia. Działalność aplikacji obejmuje swoim zasięgiem 17 krajów, które wspólnie uratowały już 100 mln posiłków i skupiają łącznie aż 100 tys. partnerów. Niedawno do grona partnerów serwisu dołączyła m.in. Legia Warszawa.

O działaniu platformy, rynku, a także nadchodzących planach - rozmawiamy z Magdaleną Marzec, Head of Marketing w Too Good To Go.

Wywiad odbył się podczas konferencji Infoshare 2022 w Gdańsku.

ZOBACZ RÓWNIEŻ