branża gastronomiczna

zobacz inne tematy
qbik stworzył „pilota” do obsługi restauracji. Startup rusza z emisją crowdfundingową

qbik stworzył „pilota” do obsługi restauracji. Startup rusza z emisją crowdfundingową

qbik PSA to startup założony przez Yevheniia Zadorina i Maksyma Kosiaka. Celem podmiotu jest stworzenie inteligentnego narzędzia będącego „pilotem do lokalu w ręku klienta”. qbik chce pozyskać 650 tys. zł za pomocą platformy crowdfundingowej forc.ee, aby poszerzyć wachlarz funkcjonalności rozwiązania m.in. o szybkie płatności i przyspieszyć proces komercjalizacji.

"Niektóre restauracje znikają. Mam nadzieję, że chwilowo". Szefowa Wolta o przyszłości gastronomii [WYWIAD]

"Niektóre restauracje znikają. Mam nadzieję, że chwilowo". Szefowa Wolta o przyszłości gastronomii [WYWIAD]

Mimo, że w ciągu ostatniego roku platformy pośredniczące zanotowały wzrost liczby restauracji korzystających z ich usług, to w ostatnim czasie wiele z nich zawiesza działalność. O tym, czy polską branżę gastronomiczną czeka załamanie oraz czy pośrednicy boją się ustawowego obniżenia poziomu marż rozmawiamy z Agatą Polityło, General Manager w Wolt Polska.

"To wspaniały okres dla pizzerii". Czy gastronomia odżyła przed sylwestrem?

"To wspaniały okres dla pizzerii". Czy gastronomia odżyła przed sylwestrem?

Kończy się wyjątkowo trudny rok dla restauracji. Okres między Bożym Narodzeniem a sylwestrem zazwyczaj przynosił gastronomii duże zyski. - Jeśli chodzi o imprezy okolicznościowe, to jak zaczynaliśmy pracę w pierwszy dzień świąt, to kończyliśmy ją dopiero 7 stycznia - opowiada Asia Synus, restauratorka. Jak wygląda sytuacja w tym roku?