biznes na żywności
zobacz inne tematyZjeść kurę i mieć kurę. Czy etyczne mięso zawojuje świat?
Zaczęło się od liścia szpinaku, a skończy na globalnym tworzeniu pulpetów z mięsa hodowanego komórkowo. Po wizycie w tym laboratorium nie mam wątpliwości, że etyczne mięso zawojuje świat, a kotlety z piersi „kury” znajdą na dobre swoje miejsce pomiędzy ziemniaczkami a mizerią.
Wege rewolucja z polskich rąk. Wege Siostry z ekspansją w sklepach [TYLKO U NAS]
To co robimy ma dwojaki sens. Z jednej strony dajemy ludziom coś smacznego i przy okazji robimy coś dobrego dla planety. Z drugiej jednak – to, co robimy, jest biznesem, który musi się nam opłacić. Między tym trzeba zachować balans – mówią Zuza i Magda Rzymanek, założycielki firmy Wege Siostry, która produkuje sery z orzechów nerkowca.